Ügyfélkapu

A www.magyarorszag.hu weboldal számos hasznos információt tartalmaz, ami a hivatali ügyintézéssel kapcsolatban segítt tájékozódni. Utánanézhetünk például, hogy hol van a lakhelyünkhöz legközelebb eső okmányiroda, és lehetőségünk van időpontot foglalni, ha személyesen kell befáradnunk oda. Így elkerülhető a hosszú várakozási idő.Az internet ma már számos lehetőséget kínál, hogy életünket kényelmesebbé tegyük: anélkül, hogy elmozdulnánk a számítógépünk elől,

  • elolvashatjuk a legfrissebb híreket,
  • mozijegyet, ruhát, számítógépalkatrészt vásárolhatunk,
  • lottót adhatunk fel,
  • feltölthetjük a mobiltelefonunk egyenlegét,
  • elintézhetjük banki ügyeinket,
  • cseveghetünk a barátaikkal,
  • elektronikus levelet küldhetünk ismerőseinknek
  • képeinket, videófelvételeinket megoszthatjuk ismerőseinkkel, és mi is megtekinthetjük az övéiket.
Ezek után talán nem is meglepő, hogy az internet segítségével hivatalos ügyeink intézése is lehetséges. Honnan érdemes elindulni? A www.magyarorszag.hu weboldal számos hasznos információt tartalmaz, ami a hivatali ügyintézéssel kapcsolatban segítt tájékozódni. Utánanézhetünk például, hogy hol van a lakhelyünkhöz legközelebb eső okmányiroda, és lehetőségünk van időpontot foglalni, ha személyesen kell befáradnunk oda. Így elkerülhető a hosszú várakozási idő. Vannak azonban olyan szolgáltatások is, amelyek csak regisztrált felhasználók számára érhetők el: ezehez be kell lépni az úgynevezett Ügyfélkapun. Tipikusan ilyenek azok az ügyek, ahol személyes adatok megadása szükséges, például lakcímigazolványunk cseréje vagy pótlása esetén. Érdemes tehát létrehozni ezt a felhasználói fiókot, elvégezni az Ügyfélkapu-regisztrációt. Ennek néhány lépése elvégezhető közvetlenül az interneten, azonban mindenképpen szükséges elmenned egy okmányirodába, ahol igazolod személyazonosságodat, nehogy valaki visszaéljen az adataiddal, és a te nevedben kezdeményezzen ügyintézést az interneten.

Átlagos (0 szavazat)
kvíz

1. Elegendő-e az internetes regisztráció ahhoz, a magyarorszag.hu oldalon, az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan/interneten intézhessem hivatalos ügyeimet?


2. Mi az az Ügyfélkapu?


3. Mi a webcíme annak az internetes portálnak, ahonnan hivatalos ügyeink elektronikus intézését kezdeményezhetjük?