Hogyan kezdjünk bele?
Ha többen is úgy érzitek, hogy erősen foglalkoztat benneteket egy kérdés (hogyan kezeljetek az osztályon belül egy furcsa konfliktust, hogyan tudtok segíteni valakinek, ha bajba került), megvitatnátok valamilyen divatos problémát, akadna a környezetetekben olyasmi, amin javítanátok – akkor kérjetek fel vagy válasszatok egy Mentort (tanárt, szülőt, edzőt, ismerőst, vagy akár közületek bárkit), aki a Mentorbázison keresztül megismeri, hogyan kell egy Sim Szitut lefolytatni. Ha kell, kér és kap segítséget, majd egyenként meghív benneteket, ha már regisztráltatok, és kezdődhet a beszélgetés!
Miért Sim Szitu?

A Sim City minden idők egyik legsikeresebb Internetes városépítő és városszimulációs játéka, ahol a cél az adók szabályozásával, a bűnözés megfékezésével, utak és vasutak építésével, ingatlanok fejlesztésével minél nagyobb, gazdagabb város létrehozása. 1989-es megjelenése óta egész játékcsalád nőtt ki belőle. Erősen erre emlékeztet a névre Frank Miller 1991-ben indult híres képregény-sorozata, a nyomasztó, de egészen különleges képi hangulatú Sin City (magyarul „Bűnváros"), amelyből 2005-ben sikeres film is született. A Sim Szitu mindkét címet felidézi.

mentor: molnár szilárd
Molnár Szilárd
Ifjúságszociológia, politikatudomány
sim szitu a gyakorlatban

Már időszámításunk előtt, az antik görög irodalomban a gondolatok kifejtésének egyik közkedvelt formája volt a dialógus, azaz a párbeszéd. Ahhoz, hogy egy jól meghatározott témakört Ti is közösen – egymással párbeszédet, esetleg vitát folytatva – jól átbeszéljetek, majd egy közös döntést hozzatok, először is ilyen dialógusokat, párbeszédeket kell elindítanotok. Ez lehet bármi Téged érdeklő probléma, ami tetszik, ami zavar, ami a 9 gondolathoz, vagy a hétköznapokhoz, a lakókörnyezetedhez kötődik. Nincs jó vagy rossz téma, nincs jó, vagy rossz dialógus, ugyanis ezekhez mások is hozzászólhatnak, kiegészíthetik, értékelhetik, így bármelyik elindított párbeszédből kialakulhat egy elindításra érdemes Morfondír, Durbaar vagy Stexpedíció. Hogy e furcsa nevek közül mi milyen típusú tevékenységet jelent, a dobozokra kattintva megtudjátok.